himmel 130

Personvernerklæring for foretak tilknyttet RE/MAX

Ditt personvern er viktig for RE/MAX og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i RE/MAX skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven. 

Denne personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss.

 

Behandlingsansvarlig

Daglig leder i det enkelte foretaket tilknyttet RE/MAX er hovedansvarlig for behandlingen av personopplysningene som utføres.   

Vår behandling av personopplysninger

RE/MAX behandler personopplysninger til følgende hovedformål:

  • Behandling av personopplysninger for å oppfylle avtaler med kunder om å selge boligen deres
  • Behandling av personopplysninger for å markedsføre boliger
  • Behandling av personopplysninger for å markedsføres foretakets tjenester
  • Behandling av personopplysninger som ledd i eiendomsmeglingsforetakets kontrolltiltak

Les mer om markedsføring og bruk av informasjonskapsler (cookies) lengre nede.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen eller lovpålagte plikter vi har, for eksempel pålegger eiendomsmeglingsforskriften oss å oppbevare alle dokumenter som er mottatt eller utarbeidet av foretaket i forbindelse med det enkelte oppdrag i ti år.  
Videre vil vi slette personopplysninger om deg dersom du ber oss om det, med mindre vi har en lovpålagt plikt eller annet rettslig grunnlag til å oppbevare personopplysningene videre.

Får andre tilgang til dine personopplysninger?

Vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig for å oppfylle våre rettslige forpliktelser.
Videre deler vi personopplysninger med virksomheter dersom det er nødvendig for å gjennomføre avtalen med deg. Utover dette deler vi ikke personopplysninger med andre virksomheter med mindre du har samtykket til dette.

Bruk av databehandlere

RE/MAX inngår databehandleravtale med alle virksomheter som behandler personopplysninger på vegne av oss. Våre databehandlere kan ikke behandle dine personopplysninger på annen måte enn slik som er avtalt med oss og beskrevet i denne personvernerklæringen.

Hvor lagres dine personopplysninger?

Personopplysninger som behandles av RE/MAX lagres på servere i Oslo, Norge og Århus, Danmark.
Vi overfører ikke personopplysninger til land utenfor EU/EØS.  

Rettigheter

Du har rett til innsyn i og korrigering eller sletting av personopplysninger eller begrensning av behandlingen som gjelder deg selv, eller til å protestere mot behandlingen samt rett til dataportabilitet. Videre kan du til enhver tid trekke tilbake eventuelle samtykker til behandling av dine personopplysninger.
Du har også rett til ikke å være gjenstand for en avgjørelse som utelukkende er basert på automatisert behandling som har rettsvirkning for, eller på tilsvarende måte i betydelig grad, påvirker deg.

Spørsmål eller anmodninger om innsyn i opplysninger som er registrert om deg kan rettes til daglig leder i det foretaket du har vært i kontakt med eller eventuelt per post til foretaket.  

Dersom du mener at vi behandler personopplysninger i strid med lovverket kan du rette en klage til Datatilsynet (post@datatilsynet.no).  

Endringer

Dersom vi foretar endringer i denne personvernerklæringen, vil endringene bli publisert på denne nettsiden 14 dager før de iverksettes.

Markedsføring 

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. For markedsføring av våre tjenester og informasjon om vår virksomhet, samler vi inn og lagrer personopplysninger til blant annet nyhetsbrev, Google Adwords og annonsering i sosiale medier. Behandlingen av dine personopplysninger for markedsføringsformål skjer på grunnlag av en berettiget interesse vi har eller at du har gitt ditt samtykke. 

Nyhetsbrev 

Vi sender ut nyhetsbrev  for bl.a. å informere om boligmarkedet, gi gode tips i forbindelse med kjøp og salg av bolig, samt markedsføre våre tjenester og informere om vår virksomhet. Til dette benytter vi mailadresser og navn, og noen ganger vil vi også kjenne dine interesser og din lokasjon. Vi sender kun ut nyhetsbrev dersom vi har et eksisterende kundeforhold med deg eller vi har innhentet ditt samtykke. Alle utsendelser inneholder en avmeldingslenke. 

Sosiale medier

Vi vil kunne benytte Facebook, LinkedIn og andre sosiale medier for å markedsføre våre boliger og tjenester. Som oftest vil vi i slike tilfeller ikke benytte dine personopplysninger, men der vi gjør det vil vi kun dele navn, mailadresser og i noen tilfeller mobilnumre med disse aktørene. 
Vårt nettsted kan inneholde knapper til å dele innhold i sosiale medier. Disse knappene er opprettet med kode som er levert av kanalen selv. Denne koden legger igjen en informasjonskapsel i din nettleser med mindre du har stengt for slik bruk. Les gjerne mer om personvern på Facebook, Instagram, og YouTube. Husk på at du kan selv administrere ditt forhold og den behandlingen av dine personopplysninger de foretar direkte hos disse aktørene.

Google AdWords 

Vi benytter Google Adwords for å markedsføre våre boliger og tjenester i Googles annonsenettverk. Informasjonskapselen (cookien) på nettstedet vårt gir oss innsikt i hvordan de besøkende bruker siden osv., gjennom Google Adwords-annonser. Denne informasjonen blir brukt til optimalisering og for å tilby deg mer relevante annonser i fremtiden.

Nettsiden vår 

Nettsiden vår benyttes til å gi informasjon om boliger vi har for salg, tips i forbindelse med boligkjøp og -salg og våre tjenester. På vår nettside blir generell informasjon om de besøkende registrert gjennom bruk av informasjonskapsler (cookies). I denne sammenheng registreres spesielt IP-adressen til datamaskinen, brukernavnet, tidspunkt for besøk og data fra nettleseren til den besøkende.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics til å spore hvordan de besøkende bruker vårt nettsted, og hvor effektive våre digitale annonser på Google Adwords eller andre digitale kanaler er. Les mer om Google Analytics på Googles retningslinjer for personvern.

Retargeting 

Retargeting en annonseringsmetode for å vise annonser til personer som allerede har besøkt en nettside. Retargeting kan benyttes dersom du har tillatt slike cookies i din nettleser. Denne typen annonsering gjør det mulig å vise spesifikke annonser til besøkende som har lagt igjen cookies på vår nettside.

Informasjonskapsler (cookies) 

RE/MAX bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsider og for å gjøre visse deler av innholdet mer relevant og lokalt for brukeren. Til dette benytter vi oss av måleverktøyet Google Analytics. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson.

En cookie er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din webleser. Cookien hjelper måleverktøyet å holde orden på hvilken type innhold og hvilke sider som har vært vist på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre brukere har surfet på og anvendt våre nettsider, om hvilken webleser de har brukt, hvilke eiendommer de har sett og hvordan de har surfet mellom ulike deler av nettstedet vårt. Vi kan også registrere brukeres lokasjon ved bruk av IP-adresse eller posisjonsdata. Vi anvender statistikk og trafikk i aggregert form. Statistikken inneholder aldri noen form for personlig informasjon. All data behandles og analyseres internt, og tilgjengeliggjøres ikke til tredjeparter utover vår IT-partner.

Nettsiden benytter også 3. parts cookies for å skape og levere relevante og tilpassede markedsføringskampanjer i diverse annonsenettverk som f.eks. Google og Facebook. Du kan derfor oppleve å få markedsføringsbudskap fra oss, basert på innhold og sider du har besøkt på våre nettsider, såkalt remarketing. Disse informasjonskapslene inneholder kun aggregert informasjon og ingen opplysninger som kan identifisere deg som bruker.

Dersom du benytter deg av et innsendingsskjema eller abonnerer på nyhetsbrev på websiden, tar vi vare på informasjonen som legges inn i skjemaene.
Websiden inneholder også en plug-in fra Facebook. Dette er en "dele-knapp" der bruker kan dele eiendommer og annet innhold og legge det ut på sin Facebook-side dersom man er pålogget sin egen Facebook-konto. Facebook kan dermed koble brukers besøk på vår webside til den gjeldende Facebook-kontoen. Vi påpeker at vi som tilbyder av denne websiden ikke har kunnskap om hvilke data som overføres eller hvordan Facebook bruker disse dataene. Les her for mer info om Facebook sine personvernregler.

I henhold til Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), må alle besøkende på et nettsted som benytter informasjonskapsler ha tilgang til informasjon om at nettstedet benytter informasjonskapsler. De må også ha tilgang til informasjon om årsaken til at de blir brukt. Besøkende må også godkjenne at informasjonskapsler blir benyttet. Godkjenningen gjøres gjennom innstillingene i nettleseren. Ved å bruke vårt nettsted, anses du å samtykke til vår bruk av informasjonskapsler som er beskrevet ovenfor.

Formål:
• Gjøre det mulig for systemet å kjenne brukere for å kunne tilpasse innholdet etter brukerens preferanser.
• Beregne og rapportere brukerantall og trafikk.
• Utvikle og forbedre nettstedet gjennom å forstå hvordan det anvendes. 
 
Slik sletter du cookies, eller forhindrer at de lagres:
• Du kan slette cookies fra din harddisk når som helst. Dette gjør at dine personlige innstillinger forsvinner.
• Du kan endre innstillingene i din webleser slik at den ikke tillater at cookies lagres på din harddisk. Dette gir imidlertid dårligere funksjonalitet på visse nettsider, og gjør at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.