Velkommen til visning i Utsikten 1 - presentert av Geir Flaa Johansen for RE/MAX

Velkommen til visning i Utsikten 1 - presentert av Geir Flaa Johansen for RE/MAX

Hytte

P-rom

117 m²

Byggeår

2007

Prisantydning

2 750 000

Velkommen til Utsikten 1

Stor og flott hytte med attraktiv beliggende på toppen av Bortelid Panorama. Fantastisk utsikts- og solforhold. Umiddelbar nærhet til oppkjørte skiløyper og kort vei til alpinanlegget. Velkommen til visning!

Fakta om boligen

Adresse
Utsikten 1

Område
Åseral

Prisantydning
kr. 2 750 000

Eierform
Selveier

Boligtype
Hytte

Byggeår
2007

Antall soverom
4

P-rom / BRA
117m² / 123m²

Tomteareal
535m2 (Festet tomt)

Energimerke
D Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Eiendommen

Adresse

Utsikten 1, 4540 Åseral

Eiendomsbetegnelse

Gårdsnr: 9 Bruksnr: 249 i Åseral kommune.

Areal og innhold

P-rom: 117 kvm
Følgende rom inngår i P-rom arealet: Bad, badstue, kjøkken, stue, 4 soverom, 2 wc og loftstue
BRA/BTA: 123 kvm / 134 kvm

Kommentar areal
WC rom loft er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde. Deler av gulvareal loft er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde. Utvendig bod er ikke medtatt i areal.

Godkjente tegninger mottatt fra kommunen samsvarer ikke med dagens planløsning. Kun mindre avvik nede ved at soverom ved stue ikke er tegnet inn, samt ingen plantegning på loft.


Innhold:
1. etg.: Bad, badstue, kjøkken, stue, 2 soverom, wc og bod.
Loft: Loftstue, 2 soverom og wc.

Tomt

535 kvm. Festet tomt Festeavgiften er kr. 3.759,- pr. år. Festeavgiften reguleres hvert 5. år iht. endringer i konsumprisindeksen. Festeavtalen løper i 80 år regnet fra 30.06.2004. Kan være mulig med utkjøp av festekontrakten. Konferer med megler om dette. Bortfesters samtykke til transport av festekontrakten kreves og det er en forutsetning for salget at bortfester godkjenner kjøper som ny fester. Det foreligger forkjøpsrett for bortfester og det er en forutsetning for salget at bortfester ikke benytter seg av forkjøpsretten.

Byggeår

2007

Byggemåte

Støpt fundamenter. Støpt gulvdekke. Etasjeskille i trekonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjon med villmarkskledning. Elementpipe.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Eiendommen har ferdigattest utstedt 23.03.2012.

Standard

Romslig hytte med god standard og følgende innhold: Gang med garderobe og kott under trapp. Stor stue med spiseplass, flott peis og 2 utganger til terrassen. Delvis åpen kjøkkenløsning med innredning i furu. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Bad med hjørneboblekar, dusjkabinett med massasje, wc, baderomsinnredning og inngang badstue med ovn og benk. Separat wc med toalett og vask. 2 soverom og bod. Loft: Loftstue, wc med toalett og vask. 2 soverom. Utvendig bod og stor terrasse. Fliser på gulv i 1.etg. med unntak av bod som har mur og 1 soverom som har laminat. Loft har furugulv. På vegger er det panel og malt panel samt fliser/tapet på bad.

Adgang til utleie

Eiendommen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Peisinnsats i stuen. Forøvrig elektrisk oppvarming. Varmekabler i alle flisegulv i 1.etg.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Konsesjon

Denne type eiendom er ikke underlagt regler om konsesjon

Odel

Denne type eiendom er ikke underlagt regler om odel.

Området

Beliggenhet

Meget flott og attraktiv beliggenhet på det øverste hyttefeltet på Bortelid Panorama. Sol fra morgen til kveld. Nydelig utsikt utover fjellheimen. Oppkjørte skiløyper og nydelig turterreng i umiddelbar nærhet. Alpinanlegg, skistadion og matbutikk i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Liten sandstrand 50 meter fra hytten. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV 9 til Hornnes. Ta til venstre i rundkjøring ved Esso bensinstasjon. Følg skilt til Bortelid. Ta første vei til høyre (Panoramavegen) etter innkjøring til Alpinanlegg. Følg denne veien helt til toppen. Når veien deler seg ta til høyre inn Utsikten og deretter første vei til venstre og hytten ligger på venstre side. Hytten er merket med RE/MAX tilsalgs-plakat. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei på bortfesters eiendom, med vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Vannmåler er installert.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område for fritidsbolig/planlagt nytt under reguleringsplan for Hestheia, 15.03.2005, med tilhørende bestemmelser.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Eiendommen har bl.a. følgende løpende kostnader for 2017 basert på nåværende eiers forbruk/valg:

Bortelid Utmarkslag, kr. 5.250,-.

Forsikring kr. 2.080,-

Strøm, kr. 12.000,-

Offentlige avgifter (kommunale): Kr. 9 127 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer abonnement vann og avløp, målerleie, feiing og renovasjon. I tillegg kommer forbruksavgift vann med kr. 31,90 pr. m3 og avløp med kr. 41,23 pr. m3.

Kommunale avgifter inkluderer abonnement vann og avløp, målerleie, feiing og renovasjon. I tillegg kommer forbruksavgift vann med kr. 31,90 pr. m3 og avløp med kr. 41,23 pr. m3.

Formuesverdi

Primærbolig: 402 628,-
Sekundærbolig: ,-
Pr. 31.12.16

Tinglyste heftelser og rettigheter

Kjøpers banks pantedokument vil få prioritet etter ovennevnte heftelser.

Prisantydning inkludert omkostninger

2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))
--------------------------------------------------------
81 072,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 831 072,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Øvrige forhold

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring hos HELP. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Visninger

Ingen visningstidspunkter angitt. Kontakt megler.

Sist oppdatert: 19.04.2018 14:57. Saksnr. 72-18-0002
Geir Flaa Johansen

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne? Kontakt oss!