Velkommen til visning i Tyrihansveien 20 - prentert av Geir Flaa Johansen for RE/MAX

Velkommen til visning i Tyrihansveien 20 - prentert av Geir Flaa Johansen for RE/MAX

Stue 2.etg.

Stue 2.etg.

Kjøkken 2.etg

Kjøkken 2.etg

Kjøkken 2.etg.

Kjøkken 2.etg.

Sov 2.etg.

Sov 2.etg.

Sov 1.etg.

Sov 1.etg.

Bad 2.etg.

Bad 2.etg.

Gang 1.etg.

Gang 1.etg.

Sov 2.etg

Sov 2.etg

Hovedgang 1.etg.

Hovedgang 1.etg.

Hybel 2

Hybel 2

Kjøkken hybel 2

Kjøkken hybel 2

Bad hybel 1

Bad hybel 1

Stue hybel 1

Stue hybel 1

Stue hybel 1

Stue hybel 1

Stue hybel 1 (tidligere soverom)

Stue hybel 1 (tidligere soverom)

Kjøkken hybel 1

Kjøkken hybel 1

Bad hybel 2

Bad hybel 2

Enebolig

P-rom

202 m²

Byggeår

1983

Prisantydning

4 850 000

Velkommen til Tyrihansveien 20

Pen enebolig med garasje og carport og mulighet for utleie av 2 hybler som er integrert i boligen. Solrikt og attraktivt område i enden av blindvei. Velkommen til visning!

Fakta om boligen

Adresse
Tyrihansveien 20

Område
Kr.Sand-Randesund/Søm

Prisantydning
kr. 4 850 000

Eierform
Selveier

Boligtype
Enebolig

Byggeår
1983

Antall soverom
3

P-rom / BRA
202m² / 227m²

Tomteareal
810m2 (Eiet tomt)

Energimerke
E Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Eiendommen

Adresse

Tyrihansveien 20, 4638 Kristiansand s

Eiendomsbetegnelse

Gårdsnr: 97 Bruksnr: 81 i Kristiansand kommune.

Areal og innhold

P-rom: 202 kvm
Følgende rom inngår i P-rom arealet: Underetasje hybel: Entré, bad, kjøkken, stue, soverom. Underetasje: Entré 1, gang, stue/kjøkken, bad. 2. etasje: Stue, kjøkken, gang, vaskerom, bad, 2 soverom
BRA/BTA: 227 kvm / 248 kvm

Kommentarer areal:
Godkjente tegninger mottatt fra kommunen samsvarer ikke med dagens planløsning. Bla. er det gjort bruksendring fra bodareal til oppholdsrom i underetasjen og det er satt inn flere inngangsdører. Det er også gjort endring ved at det er bygd terrasse over carport i stedet for skrått tak. En slik bruksendring/ombygging/fasadeendring er søknadspliktig. Søknad/godkjenning foreligger ikke. Dette vil være kjøpers ansvar.

Hva som defineres som primærrom (P-rom) eller sekundærrom (S-rom) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.


Innhold:
U.etg. hybel 1: Entré, bad, kjøkken, stue og soverom (tidligere 2 soverom). U.etg. hybel 2.: Entré, stue/kjøkken, bad og bod. Hovedgang og garasjerom. 2.etg.: Stue, kjøkken, gang, vaskerom, bad og 2 soverom.

Tomt

810 kvm. Eiet tomt

Byggeår

1983

Byggemåte

Boligen er ifølge takstmann oppført som følger: Yttervegger av trekonstruksjon/bindingsverk med liggende trekledning. Bakvegg mot tilbakefylt terreng, antatt lettklinkerblokker. Trevinduer med isolerglass. Takkonstruksjon av tre, sperretak med saltak form

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Eiendommen har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Det foreligger godkjent byggemelding for enebolig og garasje og godtatt melding om tiltak for tilbygg i 2003 (carport). Melding om tiltak for tilbygg i 2003 er uten terrasse over carport. Det foreligger ikke melding til Plan- og bygningsetaten om at byggearbeidene for carport er ferdig utført slik som forutsatt.

Standard

Lys og pen bolig med følgende innhold: U.etg.: Hovedgang med plass til yttertøy og sko. Adkomst til hybel 1 som inneholder entré, soverom, kjøkken, stue og baderom. I tillegg adkomst til hybel 2 som inneholder entré, stue/, kjøkken, bod og bad. Begge hyblene har praktisk adkomst fra hoveddel for evt. egen bruk.
2. etg: Stor stue med god plass til sittegrupper og spisestue. Store vindusflater sørger for gode lysforhold og en behagelig romfølelse. Utgang til stor sydvendt terrasse. Delikat kjøkkeninnredning med integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og Side by side kjøleskap. Åpen barløsning mot stuen. Praktisk separat vaskerom med egen utgang. Nyoppusset og innbydende baderom og 2 romslige soverom.

Konklusjon tilstandsrapport:
Enebolig med mange muligheter, byggeår 1983. Boligen fremstår modernisert og vedlikeholdt. Hovedkonstruksjon av murte konstruksjoner i deler av underetasje og ellers av trekonstruksjoner.
Boligen fremstår modernisert med årene, nyere taktekking, endel vinduer, ytterdører, kjøkkeninnredning, baderom med mer. Også enkelte bygningsdeler i boligen er fra opplyste byggeår. Alder og slitasje tilsier dermed at det må påregnes vedlikehold og noe utskiftinger. Det er påpekt merknader som fremkommer i rapporten. Innvendig overflateslitasje er ikke nærmere kommentert. På befaringsdagen ble det brukt protimeter MMS fuktindikator ved fuktsøk i våtrom. Det ble ikke registrert unormale utslag. Ved vurdering av ulike bygningsdeler er alder, sammen med utførelse og slitasje grunnleggende for hvilken tilstandsgrad som blir satt. Tilstandsgrad må dermed sees i sammenheng med de levetider som er oppgitt. Forøvrig må hele rapporten leses.

Oppvarming

Varmepumpe i boligen, vedfyring og ellers elektrisk oppvarming.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at det kun er en bruksenhet som selges. Det er for øvrig innredet 2 hybler. Dette avviker fra opprinnelig byggetegninger og er ikke søkt godkjent. Dette vil være kjøpers ansvar.

Det er ikke foretatt radonmåling. Ved utleie er eier forpliktet til å måle radonforekomsten og eventuelt iverksette nødvendige tiltak dersom verdiene overstiger 100 Bq. Dette vil være kjøpers ansvar.

Ifølge selger virker ikke isbitfunksjonen på Side by side kjøleskap og stekeovnen.

Konsesjon

Denne type eiendom er ikke underlagt regler om konsesjon

Odel

Denne type eiendom er ikke underlagt regler om odel.

Området

Beliggenhet

Attraktivt, solrikt og barnevennlig beliggenhet innerst i blindvei på Søm. Gangavstand til Vardåsen skole, Strømme skole, Haumyrheia skole og flere barnehager. Kort vei til ballbane, buss, lekeplass og dagligvarebutikk. Kun ca. 9 km til Kvadraturen og kun ca. 8 km til Sørlandssenteret. Flotte rekreasjonsmuligheter i området med turstier, idrettspark og golf bane ved Sukkevann samt flotte bademuligheter ved sjøen.

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum kjør E-18 og over Varoddbrua Ta av til høyre mot Søm før tunellen. Kjør opp Torsvikkleiva og ta til høyre inn Vardåsveien. Følg Vardåsveien til du får Tyrihansveien på høyre side. Like etter butikken. Boligen ligger på venstre side innerst i blindvei og er merket med tilsalgs plakat. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Garasje, carport og biloppstillingsplass på egen eiendom.

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Eiere av veiene i området er Helge Støyl., Randi Trondsen og Klara Støyl Ådnevik. Veien blir p.t. brøytet av kommunen iht. kommunens brøytekart. Siste del av adkomstveien omfattes ikke av kommunens brøyting. Felles vedlikehold av vei vil kunne pålegges. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Dersom eiendommen har kummer, vann eller avløpsledninger o.l. felles med andre eiendommer, er eierne solidarisk ansvarlig for vedlikehold og reparasjon av de anlegg som er felles. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område regulert til bolig under reguleringsplan Korsvik felt C stadfestet av fylkesmannen 25. januar 1980.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Eiendommen har bl.a. følgende løpende kostnader basert på nåværende eiers forbruk/valg:

Kommunale avgifter: kr. 17.933,13 (2017) som inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnement og forbruk vann og avløp.

Renovasjon: kr. 4.070,38 (2017)

Strøm: ca. kr. 18.000,-. pr. år.

Pliktig medlemskap i Søm Multimedieanlegg: kr. 3.960,- for 2017

Forsikring kr. 7.044,- for 2018

Offentlige avgifter (kommunale): Kr. 22 004 pr. år
Kommunale avgifter og renovasjon

Formuesverdi

Primærbolig: 980 160,-
Sekundærbolig: ,-
Pr. 20.04.19

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er følgende tinglyste servitutter, tinglyste forpliktelser og tilliggende rettigheter på eiendommen som ikke vil bli slettet:

Dok. nr. 8161 Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Bestemmelsen omfatter bla. kommunale bestemmelser, mulig plikt til vedlikehold av vei/evt. fellesanlegg, mulig plikt til gjerdehold, plikt til medlemskap i andelslag for fellesantennelag.

Kjøpers banks pantedokument vil få prioritet etter ovennevnte heftelse.

Prisantydning inkludert omkostninger

4 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
121 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,-))
--------------------------------------------------------
133 572,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 983 572,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Øvrige forhold

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring hos HELP. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Visninger

Ingen visningstidspunkter angitt. Kontakt megler.

Sist oppdatert: 25.04.2018 15:12. Saksnr. 72-18-0005
Geir Flaa Johansen

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne? Kontakt oss!