Hytte

P-rom

138 m²

Byggeår

2007

Prisantydning

3 975 000

Velkommen til Austre Vestre Hola 44

Meget flott og tiltalende hytte med høy standard og attraktiv beliggenhet ved alpinanlegget. Umiddelbar nærhet til oppkjørte skiløyper og nydelig turterreng. Hytten inneholder blant annet 2 stuer, 2 bad, gjeste-wc og 4 soverom. Stor terrasse med boblebad og fantastisk utsikt. Velkommen til visning!

Fakta om boligen

Adresse
Austre Vestre Hola 44

Område
Åseral

Prisantydning
kr. 3 975 000

Eierform
Selveier

Boligtype
Hytte

Byggeår
2007

Antall soverom
4

P-rom / BRA
138m² / 143m²

Tomteareal
694m2 (Festet tomt)

Energimerke
D Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Eiendommen

Adresse

Austre Vestre Hola 44, 4540 Åseral

Eiendomsbetegnelse

Gårdsnr: 9 Bruksnr: 296 i Åseral kommune.

Areal og innhold

P-rom: 138 kvm
Følgende rom inngår i P-rom arealet: 1. etg.: Vaskerom, bad, badstue, stue/kjøkken, gang, 2 soverom, wc. Loft: bad, stue og 2 soverom.
BRA/BTA: 143 kvm / 158 kvm

Kommentar areal:
Deler av gulvareal på loft er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde. WC-rom oppe har noe liten del av rommet med takhøyde over 1,9, men areal er medtatt.

Godkjente tegninger mottatt fra kommunen samsvarer med dagens planløsning, dog står vaskerom merket som isolert bod på tegninger. Rommet er medtatt som P-rom.


Innhold:
1. etg.; Entré, gjestetoalett, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og badstue. Vaskerom og bod med utvendig inngang. Stor terrasse.
Loft; Loftstue, bad og 2 soverom.

Tomt

694 kvm. Festet tomt Festeavgiften er kr. 3.641 pr. år. Festeavgiften ble sist regulert 2016, og skal reguleres hvert 5 år iht. konsumprisindeksen. Festeavtalen løper til den blir sagt opp av festeren. Bortfester er Ruben Bortelid. Det foreligger forkjøpsrett for bortfester, og det er en forutsetning for salget at bortfester ikke benytter seg av forkjøpsretten.

Byggeår

2007

Byggemåte

Støpte fundamenter. Støpt gulvdekke og etasjeskille i trekonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjon med trekledning. Underliggende torvmembran/grunnplast, deretter torvtak. Takrenner av tre. Elementpipe helbeslått.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.02.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Standard

Hytten fremstår som lekker og meget tiltalende og holder en gjennomgående meget høy standard. Ottaskifer og brede håndskrapte eikebord på gulv. Flott hogd panel på vegger. Heltre eikekjøkken fra Strai kjøkken med eik benkeplate og granittstein. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, mikro og kaffemaskin. God plass til spisebord. 2 delikate bad hvorav det ene har dobbel vask, toalett, nedfelt badekar, dusj og inngang badstue. Badet i 2.etg. har dusj, toalett og vask. Separat wc med inngang fra entré. Flott peisovn i stuen som også har utgang stor terrasse. Romslig loftstue med utgang balkong. 4 romslige soverom med mulighet for mange soveplasser. Sundance boblebad på terrassen. Bod og vaskerom/bod.

Konklusjon tilstand fra Tilstandsrapport bolig utarbeidet av takstmann Andreas Natvig, 20.03.2018:
Hytte bygget 2007, dagens eier har eid siden 2014. Etablert del av hytteområde med ski inn til alpinbakke og skiløyper, samt mange andre gode kvaliteter. Hytten fremstår i god teknisk stand utfra alder. Det er ikke registrert vesentlige bygningstekniske mangler med unntak av normal aldersslitasje på bygningsdeler. Det er påpekt enkelte mindre merknader som fremkommer i rapporten. Forøvrig må hele rapporten leses.

Adgang til utleie

Eiendommen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i 1.etg. og bad i 2.etg. Dersom rom ikke har vegg- eller annen fastmonterte varmekilder på visningen vil dette heller ikke følge med på overtagelsen.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Konsesjon

Denne type eiendom er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odel

Denne type eiendom er ikke underlagt regler om odel.

Området

Beliggenhet

Flott og meget sentral beliggenhet på Bortelid Alpintopp. Fantastisk utsikt utover fjellheimen, Bortelid Panorama og mot alpinanlegget. Gode solforhold. Alpinanlegg, ski-stadion, oppkjørte skiløyper og matbutikk i umiddelbar nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 mot Evje. I rundkjøring ved Esso-stasjonen ta til venstre mot Bortelid. Ved ankomst Bortelid kjør forbi butikken og ta så til venstre til alpinsenteret, ta til venstre igjen ved enden av parkeringsplassen og følg veien oppover bak leiligheter på Kvitevatn Fjellpark. Følg bakken oppover å ta andre vei til høyre og hytten ligger som nr. 4 på høyre hånd. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via veg på bortfesters eiendom, med vedlikeholdskostnader.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Vannmåler er montert.

Reguleringsforhold

Området er regulert til fritidsbebyggelse iht. til reguleringsplan for Austre og Vestre Holå datert 20.07.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av planen med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Løpende kostander for 2017/2018 basert på nåværende eiers forbruk/valg:

Forsikring: kr. 3.696,-
Strømkostnad, ca. kr. 15.000,-
Brøyting inkl. privat parkering, 4.331,-
Løypekjøring, kr. 1.338,-

Offentlige avgifter (kommunale): Kr. 8 215 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer abonnement vann og avløp, målerleie feiing og renovasjon. I tillegg kommer forbruksavgift vann med 25,26 pr. m3 og avløp med 44,32 pr m3.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke oppgitt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er følgende tinglyste servitutter, tinglyste forpliktelser og tilliggende rettigheter på eiendommen som ikke vil bli slettet:

Dagboknr. 2393/Tingl.dato 11.05.2006
Heftelsen omfatter: Festekontrakt m. vilkår.

Kjøpers banks pantedokument vil få prioritet etter ovennevnte heftelser.

Prisantydning inkludert omkostninger

3 975 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
99 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 975 000,-))
--------------------------------------------------------
111 692,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 086 692,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Øvrige forhold

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom Help Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Visninger

Ingen visningstidspunkter angitt. Kontakt megler.

Sist oppdatert: 16.04.2018 10:24. Saksnr. 72-18-0009
Geir Flaa Johansen

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne? Kontakt oss!