Utsikt mot Bortelidtjønna og Bortelid gård

Utsikt mot Bortelidtjønna og Bortelid gård

Velkommen til Langatjønnlia 36!

Velkommen til Langatjønnlia 36!

Stue

Stue

Kjøkken del

Kjøkken del

Soverom 1

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 3

Soverom 3

Vindfang med varmekabler i gulv

Vindfang med varmekabler i gulv

Vaskerom

Vaskerom

Vindfang

Vindfang

Anneks tilknyttet hovedhytten

Anneks tilknyttet hovedhytten

Rom 2 i frittstående anneks

Rom 2 i frittstående anneks

Rom 1 i frittstående anneks

Rom 1 i frittstående anneks

Frittstående anneks

Frittstående anneks

Bjørnen løypa

Bjørnen løypa

Hytte

P-rom

86 m²

Byggeår

1975

Prisantydning

1 690 000

Velkommen til Langatjønnlia 36

Drømmeplass med fantastisk beliggenhet i enden av Langatjønnlia og rett ved Bjørnen løypa. Meget solrikt og barnevennlig. Nydelig utsikt mot skiløypen, Bortelidtjønna og fjellheimen. Eiendommen består av hovedhytte, anneks og frittstående anneks. Velkommen til visning!

Fakta om boligen

Adresse
Langatjønnlia 36

Område
Åseral

Prisantydning
kr. 1 690 000

Eierform
Selveier

Boligtype
Hytte

Byggeår
1975

Antall soverom
3

P-rom / BRA
86m² / 116m²

Energimerke
G Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen

Adresse

Langatjønnlia 36, 4540 Åseral

Eiendomsbetegnelse

Gårdsnr: 13 Bruksnr: 17 i Åseral kommune.

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 128 m2
Totalt bruksareal: 116 m2
Totalt primærrom: 86 m2

Primærrom hytte: Badstue, "dusjrom", "bad", stue/ kjøkken, vindfang, do, 3 soverom.
Sekundærrom hytte: Bod
Primærrom anneks: Innredet rom
Sekundærrom verksted: Bod/ verksted.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 16.04.2018 utført av M2 Takst v/ Andreas Natvig. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

Punktfestetomt Grunneier er Geir, Gunstein og Torgeir Kallhovd. Festeavgiften er kr. 3.760,- pr. år. Festeavgiften ble sist regulert 2015, og kan reguleres hvert 5 år iht. konsumprisindeksen. Festeavtalen utløper 31.12.2024 Iht. festeavtalen må kjøper godkjennes av grunneier som ny fester. Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

Byggeår

1975

Byggemåte

Hytte oppført i 1975: Yttervegger av trekonstruksjon med trekledning. Taktekking av takshingel og asfaltpapp. Teglsteinspipe. Hytta står på punktfundamenter og delvis mur. Tilbygg/ badstue oppført i 1985: Stålrørspipe i badstue. Anneks oppført ca 1990: Lik byggeskikk som hovedhytte. Elementpipe. Verksted oppført ca 2002: Yttervegger av villmarkskledning. Taktekking av torvmembran/ torvtak. Støpt såle.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at kommunen ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Standard

Koselig hytte med følgende innhold: Vindfang med garderobeplass. Stue med åpen peis, spiseplass og åpen kjøkkenløsning med innredning i furu. 3 soverom hvorav 1 har integrert garderobeskap. Vaskerom med vask og benk. Dusjrom med dusjkabinett og badstue med vedfyrt ovn. Do-rom og bod med utvendig inngang. Anneks innredet som stue med steinsatt pipe og vedovn. Kjøkkenkrok. Frittstående anneks innredet som verksted og består av 2 rom. Nyere kledning og etterisolring i 2014/ 2015 på 2 av hovedhyttens yttervegger. Nyere vinduer i hovedhytten med unntak av bod og badstue. 2 punkterte vinduer i stue. Her er det mange muligheter. Flere terrasser og utvendig grillsted.

Konklusjon tilstand hentet fra tilstandsrapport bolig utarbeidet av Takstmann Andreas Natvig, 16.04.2018: Hytte bygget 1975, dagens eier har eid siden ny. Påbygget 1985, anneks ca 1990, og verksted ca 2002. Innholdsrik hytte med mange muligheter. Hytten fremstår vedlikeholdt og modernisert med årene. Offentlig vann/avløp lagt klart inn under hytten, men ikke tilkoblet. Nyere kledning på front og en av kortsider hovedhytte, hovedsaklig nyere vinduer i hovedhytten, og generelt vedlikeholdt. Samtidig også endel eldre bygningsdeler og overflater, hvor det bør påregnes oppsyn, utskiftninger og vedlikehold, samt stedvis uavsluttede overflater.Ved vurdering av ulike bygningsdeler er alder, sammen med utførelse og slitasje grunnleggende for hvilken tilstandsgrad som blir satt. Tilstandsgrad må dermed sees i sammenheng med de levetider som er oppgitt. Det må gjøres oppmerksom på at hytten har en enklere byggeskikk enn hva man kan forvente ut fra dagens byggeskikk. Det var snø befaringsdagen. Utvendige flater er redusert kontrollert.

Adgang til utleie

Eiendommen kan fritt leies ut

Oppvarming

Peis og vedovn i stue. Vedovn i anneks. Varmekabel i verksted samt i vindfang i hovedhytten. Ellers elektrisk. Dersom rom ikke har vegg- eller annen fastmonterte varmekilder på visningen vil dette heller ikke følge med på overtagelsen.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt på eiendommen.

Området

Beliggenhet

Drømmeplass med fantastisk beliggenhet i enden av Langatjønnlia og rett ved Bjørnen løypa. Nydelig utsikt mot skiløypen, Bortelidtjønna og fjellheimen. 20 meter fra oppkjørt skiløype. Nydelig turterreng sommer som vinter. Alpinanlegg, skistadion og butikk like i nærheten. Gode bade- og fiskemuligheter om sommeren og godt utvalg med oppkjørte skiløyper på vinteren. Flott akebakke rett utenfor hytteveggen og sol fra morgen til kveld. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. 99 km. fra Kristiansand, 110 km fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km fra Stavanger.

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 til Hornnes. Ta til venstre i rundkjøring ved Esso bensinstasjon, og følg skilt til Bortelid. Kjør forbi A1-bua og innkjøringen til alpinsenteret og følg veien videre rett frem. Etter drøye 500 meter begynner nedkjøring mot Juvatn. Gå inn skogsbilvei/skiløype på høyre side(bom vei). Etter ca. 600 meter ligger hytten på høyre hånd. Hytten er merket med tilsalgs-plakat. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass ved Langatjønna. Nåværende eier leier parkeringsplass ved bomvei.

Vei, vann og avløp

Rett til adkomst via grunneiers eiendom.

Hytta er ikke tilkoblet kommunalt vann og avløp. Offentlig vann og avløp er lagt klar inn under hytten, men ikke tilkoblet. Kammertoalett.

Ved eierskifte pålegger kommunen ny eier til å koble seg på. Tilkoblingsavgift for 2018 kr 92.478,-

For mer info se Åseral kommune hjemmeside: http://www.aseral.kommune.no/om-kommunenfakta-om-kommunen/vatn-og-avlop

Vannpost ved terrassen. Det er innstalert vannløsning i hytten. Avløp ledes til terreng. Dagens løsning er ikke omsøkt eller godkjent
av Åseral kommune.

Reguleringsforhold

Området er regulert til fritidsbolig iht. til reguleringsplan for Langatjønn- Hestheii datert 15.12.1997 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av planen med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. Kr. 2 693 pr. år for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for renovasjon.

Brøyting fellesplass kr 1.875,- for 2018

Vannpostavgift kr 1.294,- for 2018

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr. 388 532,- ifølge Skatteetaten.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst og vil følge eiendommen:

Dagbok nr: 887/ tinglyst dato 02.04.1975
Heftelsen gjelder festekontrakt.

Dagbok nr: 3630/ tinglyst dato 26.07.2005
Heftelsen gjelder forlengelse av feste, nye vilkår

I tillegg har kommunen legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte.

Prisantydning inkludert omkostninger

1 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-))
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
54 572,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 744 572,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Øvrige forhold

Overtagelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtagelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring hos HELP. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å foreta kundekontroll av både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Visninger

Ingen visningstidspunkter angitt. Kontakt megler.

Sist oppdatert: 19.04.2018 19:06. Saksnr. 72-18-0011
Geir Flaa Johansen

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne? Kontakt oss!